Anne-Marie og Konstantins romantiske forlovelsesdage

1960'erne 1963 Danmark Grækenland
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Ritzau Scanpix

Kort efter forlovelsen mellem prinsesse Anne-Marie og græske kronprins Konstantin er blevet offentliggjort i København i januar 1963 rejser prinsessen sammen med resten af kongefamilien til det land, hun en dag skal være i dronning i. Her skal hun både nyde romantiske og lærerige dage med sin forlovede.

Det forelskede par besøger bl.a. Akropolis, hvor de med smil på læben går arm i arm, og der er ingen tvivl for hverken familie, presse eller den græske offentlighed om, at de nyder hinandens selskab. Mens de besøger de historiske steder landet har at byde på kæmper fotografer fra hele verden om at få det bedste billede af de nyforlovede.

Prinsessen tilbringer desuden en del af tiden på kongeslottet i Athen, hvor hun i den flotte have kan nyde det prægtige vejr, som hun som dansker må misunde så snart hun lander i Kastrup Lufthavn.

Det bliver en hjertelig afsked Konstantin og Anne-Marie udveksler, da hun skal rejse hjem til Danmark for at genoptage sin skolegang på N. Zahles Skole. Anne-Marie og resten af kongefamilien skal først til Grækenland igen til marts, så Konstantin må vente i næsten to måneder, før han ser sin forlovede igen.

Har du en kommentar?