Det fik prins Joachim i konfirmationsgave af mor og far

1980'erne 1982 Danmark Kongelige
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Elfelt / All Over Press

Solen skinner 10. juni 1982 og prins Joachim træder lettere genert ud på Fredensborgs slotstrappe omgivet af sine forældre, storebror, bedsteforældre og faddere kort efter at han er blevet konfirmeret fra slottets kirke. Heldigvis tager af stolthed og smil, der matcher de lykkelige forældres, hurtigt over for genertheden.

LÆS OGSÅ: Det fik prinsesse Anne-Marie i konfirmationsgave af Frederik og Ingrid

Det er blot tre dage siden, at prinsen trådte ind i teenageårene, og nu har han taget endnu et væsentligt skidt mod de voksnes rækker med sit “ja” ved konfirmationen fra sammen kirke som både hans storebror, kronprins Frederik, og hans mor, dronning Margrethe, blev konfirmeret i.

LÆS OGSÅ: Prins Joachims fine gave til mor

Til den efterfølgende reception bliver Joachim fejret med taler fra bl.a. prins Henrik og dronning Ingrid. Konfirmanden må undvære alle sine kusiner og fætre på sin mors side, men kan muntre sig med sine to fætre og en kusine fra Frankring, ligesom han har ungdommeligt selskab fra nogle af sine kammerarter fra Krebs’ Skole, der holder en fælles tale for deres gode ven.

Gavebordet bugner og af mor og far får Joachim et flot stereoanlæg, der med sikkerhed har gjort lykke hos den 13-årige prins.

Har du en kommentar?