Bag kulisserne på Baronessen fra benzintanken

1960 1960'erne Film
Forfattet af Casper Nielsen / Foto: Mogens Amsnæs

I “Baronessen fra benzintanken” er Maria Garland som enkebaronessen et hårdt og stædigt gemyt.

Den rolle har hun også vist, at hun mestrer som madmor i ”Ditte Menneskebarn” fra 1946, så da BILLED-BLADET besøger optagelserne til filmen på Saga Studierne i april 1960, er det kun naturligt at spørge til, hvordan de to skuespillerinder har det med hinanden?

QUIZ: Test din viden om Baronessen fra benzintanken

Det er første gang, Garland og Ghita spiller sammen på film, men de har dog stået på samme scene på Det Kongelige Teater, og Ghita husker “at Garland altid har behandlet mig som et voksent væsen – hvilket ikke alle gjorde dengang”.

Da Maria Garland tidligere har set 25-årige Ghita Nørby i forestillingen ”En duft af Honning”, skal hun – ifølge reportagen fra premieren – også have udbrudt:  “Hvad søren, pigen kan jo spille ..!”

QUIZ: Test din vide om Charles tante

Som det fremgår af billederne fra frokosten, morer de to store skuespillerinder sig da også kosteligt sammen i pauserne, og resultatet bliver en af de mest elskede, danske film nogensinde: “Baronessen fra benzintanken”.

John Olsens sidste film for SAGA inden hans død handler  “om fine fornemmelser, der kommer til kort – og om bedre folks børn, der passer bedst til en benzintank …”, som BILLED- BLADET beskriver klassikeren i 1960.

 

 

Har du en kommentar?