Hjemme hos prinsesse Anne-Marie

1960'erne 1963 Danmark Kongelige
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Ritzau Scanpix

I anledningen af forlovelsen mellem danske prinsesse Anne-Marie og græske kronprins Konstantin, inviterer Danmarks yngste prinsesse indenfor i lejligheden i residenspalæet i 1963. Billederne viser en tydeligt stilbevidst prinsesse, der har indrettet lejligheden smagfuldt i sarte pasteller, der står i kontrast til sofaens skrappere farver. Nær sofaen har prinsessen placeret tre lænestole stole og på bordet ved siden af, kan man bemærke den smarte rejsegrammofon.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Anne-Maries første gave til Konstantin

Anne-Marie, der er blot 17 år, har stadig et tæt og kærligt forhold til sine forældre, dronning Ingrid og kong Frederik, som hun drikke the med hver eftermiddag. Som regel er storesøster prinsesse Benedikte også en del af familietraditionen, men da fotografen var forbi, var hun på ferie i Østrig.

Prinsessen lader sig også fotografere ved sit skrivebord, der er fyldt med dejlige billeder. Et billede af en smilende kronprins Konstantin dominerer på bordet, men der er også billeder af prinsesse Benedikte og Margrethe, samt to fotografier af dronning Ingrid og kong Frederik. På bordet er der også et dejligt billede af dronning Ingrid som helt lille sammen med sin mor, kronprinsesse Margareta. Prinsesse Anne-Marie mødte aldrig sin mormor, der døde, da Ingrid var 10 år.

Har du en kommentar?