Kong Frederiks modtageværelse var fyldt med personlige minder

1960'erne 1969 Danmark Kongelige
Forfattet af Marie Krakau / Foto: BILLED-BLADET

I anledningen af kong Frederiks 70-års fødselsdag d. 11. marts 1969 stiller han op til fotografering i modtageværelset på Amalienborg før den store dag. I det store værelse kan man se personlige malerier, fotografier og andre klenodier, der har betydning for kongen.

SE OGSÅ: Morfar, kong Frederik og lille Frederik

I modtageværelset kan man bl.a. se et stort maleri af K. O. Hilkiers af prinsesserne Margrethe og Benedikte fra 1947, da prinsesserne var syv og tre år gamle. Også et maleri af kongens bedstefar, Frederik VIII, pryder væggen, mens der på flere borde står søde familiebilleder. Blandt billederne kan nævnes dronning Anne-Marie og kong Konstantins bryllupsbillede, et billede af dronning Ingrid med deres døtre i starten af 1950’erne, et farveportræt af tronfølger Margrethe og et billede af kongens mor, dronning Alexandrine.

VIDEO: Se prinsesserne tage imod kong Frederik efter lang rejse

En af kongens skrivebordsstole bærer også på en kærlig historie. Det mørkegrønne betræk er broderet af dronning Ingrid, der har dekoreret det med korssting-motiver af slotte og symboler, der har haft en betydning i kongens liv. Ingrid gav sin mand stolen i anledningen af hans 50-års fødselsdag i 1949.

Har du en kommentar?