Margrethe og Henriks romantiske uger før forlovelsen

1960'erne 1966 Danmark Kongelige
Forfattet af Marie Krakau / Foto: BILLED-BLADET

2. september 1966 bliver det offentligheden kendt, at en mulig kongelige forlovelse kan være nært forestående. To dage senere er Danmarks tronfølger prinsesse Margrethe bag rattet og på vej mod Kastrup Lufthavn, hvor hendes tilkomne, den franske greve Henri, lander.

Henri bliver ikke blot mødt af Margrethe, men også af et væld af pressefolk, der vil have et glimt af hvad der skal blive landets kommende prins. Gensynsglæden lyser ud af det unge, forelskede par, der sammen kører til Fredensborg Slot, hvor de skal tilbringe noget af deres tid sammen.

LÆS OGSÅ: Prins Henriks tale til Margrethe ved deres bryllup

5. oktober bliver forlovelsen officiel og i ugerne op til bruger parret ikke blot sammen på Fredensborg. Margrethe og Henri nyder bl.a. tiden sammen i Tivoli og i Alexandrateatret, hvor de er til særpremiere på filmen “Med tronfølgeren i Sydafrika”, der som titlen antyder, følger prinsesse Margrethe på rejse i Sydafrika. Greve Henri lod kærligt en bemærkning falde om, at han “er forlovet med en filmstjerne”. Ved begge begivenheder blomstrer romantikken, og det er tydeligt for familie, venner, presse og offentligheden, at de er stormende forelskede.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Margrethes betydningsfulde gave fra mor

Før forlovelsen tilbringer Margrethe og Henri noget af deres tid sammen med kong Frederik og dronning Ingrid på Fredensborg Slot, hvor prinsessen bl.a. viser sin kommende mand den smukke have i septembersolen. Fredensborg Slot skal siden blive et sted, der får stor betydning for Margrethe og Henrik.

Har du en kommentar?