NostalgiQuiz: Karl Stegger eller Ib Schønberg?

1930'erne 1940'erne 1950'erne 1960'erne Film Kendte Teater Ved du det?
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Ritzau Scanpix

To af dansk films store kæmper, ikke blot fysisk, men også med tanke på deres karrierer, Karl Stegger og Ib Schønberg, har præget dansk film på hver deres særegne måde. Begge dedikerede store dele af deres professionelle liv til filmen og ikke teatret, som flere skuespillere dengang ellers havde for vane.

QUIZ: Test din viden om Karl Stegger

Dedikationen bar for begge vedkommendes frugt. For Schønbergs vedkommende betød det hele 113 film på CV’et, mens Stegger kan bryste sig af at være den danske skuespiller, der har spillet med i flest film. Nogle roller står skarpere i erindringen end andre. “Ibbermand” vil i den brede befolkning måske bedst huskes for roller i filmene “Pansebasse” og “Ved Kongelunden”, mens Karl Stegger af mange huskes for roller i “Martha” og “Sommer i Tyrol”.

QUIZ: Test din viden om Ib Schønberg

En rolle husker vi dem begge for, nemlig rollen som den strenge, men altid kærlige far i filmene om “Far til fire”. Er den samme rolle nok til at forvirre dig og gøre dig i tvivl om, hvem af dem det nu var, der gjorde hvad? Vi har lavet 14 spørgsmål, og du skal kort og kontant svare: var det Schønberg eller Stegger?

Har du en kommentar?