Prinsesse Anne-Maries dejlige konfirmationsgave fra mor og far

1960'erne 1961 Danmark Kongelige
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Elfelt / All Over Press

Dronning Ingrid og kong Frederiks yngste datter, 14-årige prinsesse Anne-Marie, bliver i foråret 1961 konfirmeret i Fredensborg Slotskirke. Kongefamilien har valgt, at konfirmationen skal foregå privat, ligesom Anne-Maries ældre søstres konfirmationen var, og det er derfor kun den nærmeste familie, der er inviteret til den store dag. Det er konfirmanden selv, der har valgt hvilke salmer, der skal synges i kirken.

GENSYN: Anne-Maries første gave til Konstantin

Efter konfirmationen i kirken tager familien og de inviterede til Amalienborg, hvor en privat fejring finder sted. Blandt gæsterne er kong Olav af Norge og prinsesse Anne-Maries morfar kong Gustaf Adolf af Sverige og hans kone dronning Louise.

GENSYN: Hjemme hos prinsesse Anne-Marie

Kong Frederik og dronning Ingrid har valgt at markere deres datters konfirmation med en helt særlig gave. Kongeparret har lige siden de fandt sammen haft en kærlighed til Rom, og nu vil de vise byen og dens mange skønheder til prinsessen. Allerede to dage efter konfirmationen rejser familien mod Italien, hvor Anne-Marie for første gang skal se den by, der har så stor betydning for hendes forældre.

Har du en kommentar?