Prinsesserne på helt speciel ferie sammen

1950'erne 1959 Danmark Kongelige
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Ritzau Scanpix

Da danske prinsesser Margrethe, Benedikte og Anne-Marie er i 1959 på en helt speciel vinterferie sammen i Gausdal i Norge, hvor de traditionelt set altid har holdt skiferie. Ferien er for søstrene helt særlig, idet de er blevet så voksne, at de klarer ferien helt selv, og hverken har mor eller far med i det norske. Prinsesse Margrethe på 18 år er ifølge BILLED-BLADETs reporter i Gausdal så voksen “at hun ryger cigaretter efter måltiderne… og tager på de allerlængste skiture”, mens Benedikte på 14 år er så voksen “at hun næsten ikke behøver sine daglige timer hos den norske skitræner”. Betegnelsen “voksen” bliver forståeligt nok ikke brugt om lillesøster Anne-Marie på 12 år, men reporteren beretter, at hun er “så stor, at hun tager flere hundrede meter op i fejldet med ski-liften og suser ned mindst ni gange dagligt”.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Anne-Maries første gave til Konstantin

Når de dygtige prinsesser ikke har travlt på løjperne bor de i deres egen hytte ved Gausdal Højfjeldshotel. Hotellet benytter de kun, når de skal spise frokost eller købe postkort eller et par ekstra solbriller. I artiklen kan man læse, at prinsesserne ikke deltager i hotellets middage og dertilhørende dans efterfølgende, men bliver i hytten sammen med nogle veninder, deres nurse miss Cadbury og hofdamen komtesse Armfelt.

I hytten ved siden prinsessernes kan der ofte høres høj jazzmusik, hvilket ikke huer prinsesse Margrethe. Hun bemærker at sådan en opførsel er “en helligbrøde mod højfjeldet”.

Har du en kommentar?