Vidste du? Disse fire Matador-skuespillere har været med i Far til fire

1950'erne 1970'erne 1980'erne Film Medier, vi læste, hørte og så TV
Forfattet af Marie Krakau / Foto: Sandrew Metronome

Selvom der er mere end 20 år mellem de første “Far til fire”-film og TV-serien “Matador”, har de dog mere end én ting til fælles. De er ikke blot blandt de mest elskede film- og TV-serier, de har også nogle af de samme skuespillere på rollelisten. Men ved du hvilke? Vi har udvalgt fire “Matador”-skuespillere, som de færreste ved, har haft en rolle i en af de gamle “Far til fire”-film.

Matador-quizzen kun 1% klarer

Mads Skjern – spillet af Jørgen Buckhøj

Jørgen Buckhøj er faktisk med i to af de klassiske film om Lille Per. I “Far til fire i sneen” spiller han gæst på det hotel, hvor familien bor. Han bl.a. med i i scenen, hvor Per danser “regnelærerpolka”. Buckhøj er også med i “Far til fire med fuld musik” i rollen som politibetjent.

Viggo Skjold Hansen – spillet af Axel Strøbye

Faktisk spiller Axel Strøbye slet ikke en dansker men derimod nordmand. I “Far til fire i sneen” spiller han nemlig receptionist på hotellet i Norge, hvor Far har vundet et ophold.

Godtfred Lund – spillet af Hardy Rafn

I “Far til fire i byen” lejer den arkitektstuderende Erik Lund, spillet af Ebbe Langberg, et værelse hos familien. Hans ven Kalle, som Søs fejlagtigt tror er Peter, før hun åbner døren, er spillet af Hardy Rafn.

Borgmester Sejrsen – spillet af Preben Harris

I en alder af blot 19 år har Preben Harris en mindre rolle i “Far til fire i sneen”, som gæst på hotellet. Han kan bl.a. ses i samme scene som Jørgen Buckhøj, hvor de danser polka.

QUIZ: Test din viden om Far til fire

Har du en kommentar?