Vidste du? Det er ikke Harald Nielsen selv der taler i Far til fire

1960'erne 1961 Film Kendte Sport
Forfattet af Marie Krakau / Foto: All Over Press

1961 markerer slutningen på en æra med den ottende og sidste af de originale film om “Far til fire”. Sidste skud på stammen får titlen “Far til fire med fuld musik”, og på plakaten er det ikke blot kendinge som Karl Stegger, Agnes Rehni og Peter Malberg, der er at glædes ved.

Som der står, er “Hele Danmarks fodboldhelt Harald Nielsen” nemlig også med i filmen. På dette tidspunkt spiller han i Frederikshavn, og bliver samme år kåret som “Årets Fodboldspiller i Danmark”. Han er en superstar, og denne stjernestatus understreges på den førnævnte plakat, der ikke blot nøjes med at nævne ham på plakaten. Et billede af ham siddende på hug troner stort på filmplakatens nederste del og bryder med resten af billedet, der opretholder traditionen og er tegnet af Kaj Engholm, ligesom de syv foregående var det.

QUIZ: I hvilken Far til fire-film skete det?

At Harald Nielsen er et scoop for filmholdet, behøves nok ikke mere cementering, og hans rolle som Pers fodboldtræner Mister, der forelsker sig i Mie, står for mange fans som en af de mest ikoniske biroller i seriens historie. Men faktisk er det ikke Harald Nielsens stemme, vi hører, når vi genser filmen.

LÆS OGSÅ: Se Lille Pers søde reklame for Mariekiks fra 1953 

Ifølge danskefilm.dk er det kun i enkelt scener, hvor han råber, at det er Nielsen selv, publikum hører. Det er ingen ringere end Ib Mossin, der efterfølgende har dubbet Misters stemme. Hvorfor ved vi ikke, men når man genser filmen, kan man tydeligt høre, at det er Mossins og ikke Nielsens stemme, der fylder scenen. At valget er faldet på Ib Mossins stemme, kan undre – især med tanker på at publikum i syv film forinden har været vant til at associere netop denne stemme med Peter, Søs’ mand. Måske har produktionen været i tids- eller pengenød, men det er blot spekulationer.

Har du en kommentar?